Ekerum konsthall företräder svensk och
internationell nutida konst samt skulpturalt glas.

ernst_billgren1

Ernst Billgren

Ernst Billgren är en av Sveriges mest betydande nutida konstnärer. Han har gjort sig känd som en mycket mångfacetterad och älskad konstnär. Denna konstnärliga mångsidighet har förutom i måleri och skulptur, även märkts inom exempelvis scenografi, litteratur, film, musik, möbeldesign och nu även glasdesign.

kjell_engman_01

Kjell Engman

Född 1946, har varit knuten till Kosta Boda sedan 1978, med ateljé på Boda glasbruk. Han är en outtröttligt produktiv bildkonstnär med hejdlös fantasi och berättarglädje som får fritt utlopp i såväl bruks- som konstglas.

ronnieprofilbild

Ronnie Wood

Vi är mycket stolta och glada över att få företräda Ronnie Wood, mest känd som gitarrist och låtskrivare i ett av världens mest berömda rockband – The Rolling Stones. Färg- och formspråket är lika livfullt energiskt som musiken han spelar.

andy111

Andy Howlden

Andy Howlden född 1963. Han skapar fantastiska bronsskulpturer av kvinnor.

unnamed

Annelie Asp

ANNELI ASP – FRÖKEN ELLA Jag vill att mina tavlor får en speciell plats där betraktaren kan se mig, drömma sig bort och uppleva känslan av att fly in i en annan värld. Jag vill ge en skön stund fylld av glädje, färg, skönhet, eller lugn. I mina bilder önskar jag fånga och förstärka det […]

Bild Annelie Sandström

Annelie Sandström

Annelie Sandström, mixed media och möbelkonst (född 1970) Annelie hämtar inspiration från två kontraster- storstadsmetropoler och bland exotiska djur. Hon har skapat en egen stil och teknik i mixed media där hon blandar screentryck på textil med sprayfärg och måleri på special- byggda pannåer. Uttrycket är urbant och bilderna är en färgstark blandning av föreställande […]

asa_jungnelius

Åsa Ljungnelius

”I första hand vill jag göra föremål som har berättandet i fokus. Med estetik som språk skildrar jag vår objektsvärld på ett subjektivt sätt. Ofta använder jag mig av stereotypt laddade föremål som förlaga eller referens för att poängtera eller slå hål på myten och dess betydelse. När det gäller glas som material så älskar jag glittret och de blanka hårda ytorna, gärna i kontrast till andra material.”

bertil_vallien

Bertil Vallien

Bertil Vallien har sedan 1960-talet varit en av de mest inflytelserika svenska formgivarna. Han har påverkat både estetiskt uttryck och infört nya idéer för produktion och individualisering av glaset.

Caroline Af Ugglas

Caroline af Ugglas was born in 1972. Active in Stockholm, Sweden. Began painting portraits at the age of ten. During her career she has developed her own form and colour scheme which she has named ”Antidepressism”.

Christo

Christo

Christo, egentligen Christo Vladimirov Javacheff, född 13 juni 1935 i Gabrovo, Bulgarien, är en bulgarisk konstnär. Christo är känd för att packa in byggnader, till exempel Riksdagshuset i Berlin, i tyg tillsammans med hustrun och konstnärskollegan Jeanne-Claude, född 13 juni 1935 i Casablanca, Marocko, död 18 november 2009 i New York City, New York. De […]

00361

Fox Daniels

An artist without rules. A voyeur. In her unique interpretation of the radical school of painting, Fox holds a mirror to contemporary society, juxtaposing CoBrA’s bold use of colour and economy of technique with the rather more cynical Post-Modernism.

Karl Valve - profilbild

Karl Valve

Född 1978. Bosatt i Malmö. Min utgångspunkt för mina målningar är ofta ett foto. Jag eftersträvar dock inte att måla fotgrafiskt utan vill att betraktaren ska kunna se att det är en målning.

Kate Brinkworth

Kate Brinkworths oljemålningar kännetecknas av starka färger och ett bildspråk inspirerat av fotografisk variation i skärpedjupet. De suddiga detaljerna målas med stor, mjuk pensel för rätt effekt.

larissa_foto

Larissa Stenlander

Larissa Stenlander född 1960 i Moskva.
Bosatt och verksam i Stockholm sedan 1988.
Hon arbetar med akvarell och mixed media med inslag av guld som kan påminna ryska ikoner. Larissa skapar någon slags sociologisk-psykologisk konst med motiv av stiliserade figurer av människor och djur.


Lars_bild

Lars Tunebo

Född i Lysekil 1962. Nu verksam i Göteborg och som fulltidskonstnär i över 25 år. Arbetar i olika medier såsom måleri, glas, brons, mosaik och på senare tid även foto. Finner ett personligt nöje i att ta del av, om än så lite i att smycka vår värld. Nedan följer ett litet axplock av utställningar: […]

91127_image_01

Ludvig Löfgren

”Min inställning till glas är sensibel, passionerad och uthållig. Jag beskriver stämmningar, känslotillstånd med hjälp av referenser från historia och nutid. Massan ger mig möjlighet att vara skulptural och målerisk på samma gång. Glas kan både vara förföriskt, vackert, mjukt och följsamt att arbeta med. Men samtidigt hett, vasst och utmanande.”

marcia1

Márcia Britto

Márcia Britto har en gedigen erfarenhet av att arbeta med färg som visuellt uttrycksmedel. Konsten gestaltas som glas eller som målningar, ofta med ansiktets subtila uttryck som utgångspunkt.

Bild Mercedes Murat

Mercedes Murat

Mercedes Murat, Verré eglomisé, möbelkonst (född 1981) Ädla metaller och starka färger är ett signum för Mercedes Murats konst. Med en teknik kallad verre églomisé som innebär förgyllning och spegelvänt måleri på glas, skapar hon skimrande abstrakta målningar med 24 karats guld. Hennes konst speglar det eleganta 20-talet i en ny innovativ stil.

Bild Murat och Sandström

Murat & Sandström

Mercedes Murat & Annelie Sandström, möbelkonst (f. 1981 och 1970) Två världar möts och en ny uppstår när konstnärerna Mercedes Murat och Annelie Sandström går samman i sitt skapande. Resultatet blir exklusiv mö- belkonst. Bakom varje verk finns stor passion, kunskap och känsla. Murat & Sandström är nytänkande och bryter mot reglerna genom att blanda […]

nils

Nils E. Johansson

Född 1950 i Karlskrona, där han även är verksam. Hans bilder, ofta med inslag av gångna tiders bruksföremål, tyder på en uppskattning av det tidlösa och det enkla.

Bild P-A Sandström

P-A Sandström

P-A Sandström, rakubränd skulptur i stengods (född 1970) P-A är känd för sina skulpturer i form av ansikten och huvuden. Genomgå- ende för dessa är att de bär ett vilosamt och fridfullt uttryck. Själv säger han att skulpturerna befinner sig i ett mycket behagligt tillstånd. Själva rakutekniken använder P-A mycket på grund av spelet mellan […]

P.G. Thelander

P.G. Thelander är en skicklig konstnär inom flera områden, han är både grafiker, målare och skulptör. Hans motiv präglas av lekfullhet och humor. Det är tillsynes ordinära motiv blandat med oväntade föremål och figurer i form av vardagsföremål och motiv ur den klassiska konsten. Med de spännande kombinationerna så slutar hans bildfantasi aldrig att förvåna.

bild-2

Peter Sköld

Peter har jobbat med konsten under större delen av sitt liv med ett flertal utställningar runt om.   Det jag brinner för är att jobba med konsten på ett sätt där det blir galna och spännande krockar. Peter Skölds konst finns på många platser runt om i världen.   Senaste utställningen ägde rum i Abu Dhabi som nu […]

image-kopia-21

Rickard Ölander

Mina målningar belyser känslor av frihet i en expressiv anda.
Kvinnan i mina motiv är någon jag håller varmt om hjärtat och hon söker frid, återhämtning och allmän tankeflykt.
Fågeln är oftast jag; skör, skarp, ängslig, sökande och bejakande.
Jag vill att mina målningar ska ha ett eget vackert liv utanför det tekniska, stressiga, orättvisa och ytliga liv som levs där ute nu.

Robert Rauschenberg - Local focus

Robert Rauschenberg

Robert Rauschenberg 1925-2008. Världsberömd amerikansk popkonstnär. Har bidragit till att revolutionera det amerikanska måleriet efter den abstrakta expressionismen. Mest känd i Sverige för konstverket Monogram bestående av en get i ett bildäck som kan beskådas på Moderna Museet i Stockholm.

Ronny Hård.

Ronny Hård

Ronny Hård är född 1950. Har varit yrkessam som konstnär i  40 år. Jobbar i en förtätad stämning med ljus och mörker. De existentiella  frågorna är hela tiden närvarande kring tid liv och död. Förflyttar sig gärna växlande mellan  olika landskap  och pulserande nattliga storstäder med ett eko från det förflutna.      

IMG_0105

Stanislav Zoladz

Stanislav Zoladz målar detaljerade akvareller där han fångar ljuset på ett enastående sätt. Han finner sina motiv i olika spännande ljusförhållande och målar främst natur och realistisk återgivning. Den Svenska skärgården är återkommande i Stanislavs konst.

unnamed1

Stefan Johnson-Petersén

Stefan Johnson-Petersèn född i Stockholm 1956.Varit skulptör i svenska kocklandslaget 1993-2004.Arbetar i stengodslera med detaljer av bladguld & oljefärg.Vidare med Raku samt brons. 3 år på konstfack keramik.

Sten-Y

Sten Yngve Johansson

Sten-Yngve Johansson Sten-Yngves måleri är kraftfullt klassiskt måleri med säker färgbehandling, starkt utan att vara inställsamt. Ofta både bedårar och oroar bilderna på samma gång. Färgerna är klara och tempot högt. Hans båtar lämnar få oberörda. Hans fascination över dessa mäktiga fartyg smittar av sig. Han kallar dem Civilisation och det får oss att börja […]

Tommy TC Carlsson

Han är bosatt i Småland och i Stockholm. Han arbetar med måleri och grafik. Född 1958. Carlssons måleri påminner om holländska 1600-talsstilleben. Flera färgskikt läggs på varandra och skapar en nästan realistisk målning, som blir 3-dimensionell i s.k. Trompe l´oeil (lura ögat).